Protegeix les teves obres i creacions


Molts creadors encara no coneixen la importància que té protegir i registrar les seves obres. I com aquesta pràctica els ajuda a estar millor valorats i assegurar-se que mai els suplantaran o copiaran una creació pròpia.

Sabies que pots registrar les teves obres amb un sol clic i de forma online?

Si tens interès en registrar qualsevol tipus d’obra, projecte, catàleg de producte, document o arxiu d’una manera ràpida i fàcil, és la millor forma de fer-ho, encara que també ho pots fer en format paper.

En aquest article t’explicarem quines obres pots registrar de forma online i les diferències que té amb els registres tradicionals.

Per a què serveix el registre?

Et proporciona una prova d’autoria de la teva propietat intel·lectual. Pel que, si un autor decideix publicar la seva obra o enviar una versió prèvia i algú intenta realitzar un ús fraudulent d’aquesta obra o d’aquest contingut, disposa d’una prova que el converteix en l’únic autor d’aquesta obra.

Però quina diferència hi ha entre el registre electrònic i el registre tradicional?

Evidentment, un registre electrònic és més accessible, útil i immediat. Però a més t’ofereix molts altres avantatges, com assegurar-te la protecció internacionalment.

  • Prova de drets:

En el cas del registre tradicional la prova és la presumpció administrativa que la legislació dona al funcionari que du a terme el registre. En canvi, el registre electrònic es realitza amb empremtes criptogràfiques de l’obra i inscripcions registrades i la data mitjançant un segellat.

  • Validesa:

El registre tradicional és vàlid només en el país on es fa, mentre que el registre electrònic té protecció en totes les jurisdiccions que han signat el Conveni de Berna i Acords Internacionals de Propietat Intel·lectual.

Quines obres podem registrar?

El registre electrònic permet la protecció de qualsevol tipus d’obra, però s’ha de tenir en compte que no totes estan protegides per les lleis de propietat intel·lectual.

Segons l’article 2 de la Convenció de Berna per la Protecció de les Obres Literàries i Artístiques de l’Organització Mundial de Propietat Intel·lectual, el dret d’autor concep qualsevol mode d’expressió de produccions literàries, científiques i artístiques.

Alguns exemples d’obres que poden ser registrades són: articles, assajos, formacions, guions, catàlegs de productes, obres audiovisuals, música, pòdcast, dibuixos, fotografies, escultures, dissenys de base de dades, software, pàgines web, etc.

Una cosa important a tenir en compte és que les marques no es poden registrar en la propietat intel·lectual, ja que aquestes són obres de Propietat Industrial i s’hauran de registrar en l’Oficina de Patents i Marques.

Recorda que si vols registrar la teva marca pots enviar-nos un missatge i el nostre equip d’advocats us ajudaran a realitzar el procediment de registre de marca i us ensenyaran les diferents opcions que teniu.

Vols que t’ajudem a protegir la teva creació, obra o software?

L’equip de Pymelegal treballem amb molts particulars i marques que han apostat per protegir i registrar les seves obres. T’ajudem a protegir les teves creacions per prevenir davant de possibles plagis, reclamar la seva autoria i permetre o prohibir el seu ús per part de tercers.

Des del nostre equip t’oferim un servei d’assessorament i protecció dels drets d’autor o drets de propietat intel·lectual amb l’ajuda personalitzada dels nostres advocats. I a la vegada també et donem un servei tecnològic per garantir-te el millor servei possible.

Consulta el nostre servei de Propietat Intel·lectual i protegeix les teves obres.

Equip de PymeLegal.