Anul.lació acord Safe Harbor

banner-safe-harbour

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha anul·lat aquesta setmana l’acord amb els EUA de Safe Harbor que permetia a empreses europees allotjar dades allà equiparant el nivell de seguretat a tenir les mateixes dades dins de la UE.

M’afecta?

Aquesta sentencia, bàsicament té la conseqüència de que totes les transferències de dades personals a empreses dels EUA basades en el Safe Harbor, estan en risc. Si utilitzes empreses com Mailchimp, Amazon, Google per allotjar o tractar dades de clients, treballadors o possibles clients, aquesta Sentencia t’afecta, ja que l’acord en que es basaven aquestes empreses, ha quedat anul·lat.

Que puc fer?

Aquesta sentencia dona a les empreses que utilitzin serveis de companyies nord-americanes per allotjar dades personals, bàsicament tres opcions:

a) Demana consentiment previ als titulars de les dades personals per allotjar-los a empreses de EUA. Indica el nom de l’empresa, la finalitat d’accés a les dades i assegura’t que el consentiment es previ a la transferència de dades.

b) Signa amb el proveïdor de serveis les clàusules estàndards per la transferència de dades a països tercers. Un cop signades, demana autorització a la Directora de l’Agencia de Protecció de Dades.

c) Busca un proveïdor de serveis a la UE. No es descartable que els proveïdors americans afectats per aquesta sentencia, comencin a allotjar les seves dades a països de la UE. Us mantindrem informats.