Ajudes a pymes per a propietat industrial (marques i dissenys)


Les marques són de gran importància per a les empreses, i en particular per a les pymes, ja que són un dels actius intangibles més importants i constitueixen un dels mitjans més eficaços de canalització i fidelització dels clients.

Els consumidors valoren les marques, la seva reputació, la seva imatge… i estan disposats a pagar més per un producte d’una marca que coneixen i amb la que s’identifiquen. Per a una empresa, el fet de ser titular d’una marca amb bona reputació atorga un gran avantatge sobre empreses competidores.

Us informem que el Fons per a Pimes Ideas Power your Businessrecolzat per la Comissió Europea i implementat per l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea ha llançat un programa d’ajudes dotat de 20 milions d’euros per a donar suport a les empreses per a la protecció dels seus drets de propietat intel·lectual.

Qui pot sol·licitar aquesta ajuda per registre de marques?

Aquesta subvenció està destinada a petites i mitjanes empreses.

Quan es pot sol·licitar l’ajuda?

La subvenció pot sol·licitar-se en un dels següents trams:

  • De l’1 al 31 de maig de 2021.
  • De l’1 al 31 de juliol de 2021.
  • De l’1 al 30 de setembre de 2021.

Puc demanar l’ajuda en tots els trams?

No, només es pot demanar en un dels trams. No obstant, si l’ajuda és denegada es pot sol·licitar de nou.

Quina reducció puc obtenir?

Aquesta subvenció permet reduir-se fins a un 50 % en les taxes oficials de sol·licitud de marca a Espanya, a la Unió Europea i a Benelux.

Hi ha algun límit?

Poden reemborsar-se fins a 1.500 € per pime.

Té algun cost sol·licitar aquesta ajuda?

No, PymeLegal tramitarà la sol·licitud de subvenció sense cost.

La subvenció ha de sol·licitar-se a la vegada que la marca?

No, primer hem de sol·licitar la subvenció, i una vegada rebem la resolució favorable, disposarem d’un termini de 30 dies per a procedir amb la sol·licitud de marca.

Coneixes quins tipus de drets cobreix aquesta subvenció?

A més de les marques, també inclou dissenys i models. Per a poder ajudar-vos a beneficiar-vos d’aquesta subvenció, per la nostra part podem realitzar un diagnòstic gratuït que ajudi a decidir quins drets de Propietat Industrial convé sol·licitar. Si ja disposeu de drets registrats podem contribuir a formular una futura estratègia en matèria de Propietat Industrial.

El nivell territorial de protecció escollit dependrà de la vostra estratègia de comercialització i dels vostres plans de creixement. En aquest sentit també us podem ajudar a traçar la millor estratègia tenint en compte les vostres necessitats.

Les sol·licituds es concediran d’acord amb el mètode FCFS (First-come, First-served), pel que recomanem presentar la sol·licitud el més aviat possible.

Des de PymeLegal ens ocupem de tot el procés de tramitació tant de la subvenció com de la sol·licitud dels drets.

Si tens intenció de protegir la teva marca contacta amb nosaltres i t’ajudarem amb el procés.

L’equip de PymeLegal.