La LOPD per a una botiga de barri. És necessari?

proteccion-datos-comercio

Qualsevol negoci, per petit que sigui, haurà de complir amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades, si en el seu dia a dia, pot arribar a tractar dades de caràcter personal, ja sigui dels seus clients, proveïdors o treballadors.

Dit això, només que tinguem una relació de clients que ens deuen diners, encara que sigui en paper, ens veurem afectats per la LOPD, ja que la Llei afecta tant el tractament informàtic de les dades com el tractament en paper.

Evidentment, l’adaptació a la LOPD d’una botiga de barri, serà més senzilla que la implantació en una gran empresa que tracti dades de salut, per exemple, ja que les mesures que haurà de complir segons el Reglament de Mesures de Seguretat (RD1720/2007) seran menys restrictives.

Bàsicament, una botiga haurà de portar a terme el següent:

1) Registrar els fitxers a l’Agència de Protecció de Dades. Els fitxers més habituals en aquests casos seran el de CLIENTS/PROVEIDORS, el de TREBALLADORS i el de VIDEOVIGILÀNCIA (si es tenen càmeres de vídeo instal·lades).
2) Disposar d’un Document de Seguretat on es descrigui com es tracten les dades.
3) Posar els avisos legals que pertoquin (peu de mail, factures, pàgina web, publicitat, cartell de vídeo vigilància, etc.)
4) Signar contractes de confidencialitat amb tercers que ens prestin un servei i puguin accedir a dades nostres (gestor que ens porta les nòmines, empresa neteja, informàtics, etc.)
5) Aplicar les mesures de seguretat que estableix la normativa, tan per la informació tractada en paper con informàticament.

Si tens dubtes, o vols que t’ajudem a adaptar el teu negoci a la normativa en matèria de LOPD, posa’t en contacte amb nosaltres. A traves de la nostra plataforma, volem posar-t’ho fàcil perquè compleixis amb la Llei sense haver de perdre temps i per molts pocs diners.